O natečaju

Fotografski natečaj

Natečaji

Kaj pomeni varčna in učinkovita raba energije? S katerimi ukrepi in na kakšen način lahko dodatno prispevamo k varčevanju z električno energijo? Kaj lahko na tem področju stori posamezna osnovna šola? Kaj lahko konkretno naredimo v našem domu, šoli, na delovnem mestu – skratka povsod, kjer porabljamo električno energijo z uporabo električnih naprav?

To so bila vprašanja, na katera so s pomočjo posnetih fotografij poskušali odgovoriti učenci in učenke 8. in 9. razredov izbranih slovenskih osnovnih šol iz različnih slovenskih regij. Strokovna žirija je med prejetimi fotografijami izbrala najbolj poučne in kreativne predstavitve idej o varčevanju z energijo, zmagovalno in ostale sodelujoče šole pa je družba SODO nagradila s posebnimi nagradami.

Fotografski natečaj, ki je trajal od 4. marca do 8. maja 2013, se je zaključil z dogodkom, na katerem je potekala razglasitev zmagovalcev. Prav tako pa je bila organizirana tudi dražba fotografij finalistov, katere izkupiček je šel v dobrodelne namene.

Vabljeni tudi k ogledu naslednjih galerij:

V letu 2014 je družba SODO izvajala projekt ozaveščanja o varčevanju z energijo že tretje leto zapored. Tokrat se je natečaj »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« pričel 3. novembra 2014 in se je zaključil 31. januarja 2015.

V prostorih Tehniškega muzeja Bistra pri Vrhniki je 12. 3. 2015 potekal zaključni dogodek natečaja »Uresničujmo, z energijo varčujmo!,« ki ga je že tretje leto zapored organizirala družba SODO d. o. o. z namenom spodbuditi mlade k razmišljanju o varčevanju z energijo.

Spominska slika udeležencev letošnega natečaja (jpg, 310 kb)


Več kot 100 učencev iz 14 osnovnih šol iz vse Slovenije je prispevalo kratke filmčke, kjer so pokazali svoje znanje o energetski varčnosti in ga obenem na kreativen način poskušali deliti s publiko.

Prvo mesto so osvojile učenke z OŠ Brinje iz Grosuplja, drugo mesto so zasedli učenci OŠ Gornji Petrovci, tretje mesto pa je pripadlo OŠ Notranjskega Odreda Cerknica.

Vsem sodelujočim šolam je družba SODO d. o. o. podelila varčne namizne računalnike, prvi trije uvrščeni pa bodo za nagrado s svojimi razredi odšli na izobraževalne izlete. Vsi kratki filmi so na ogled na spodnji povezavi: http://www.uresnicujmo.si/video_natecaj.


Distribucijski operater električne energije SODO d.o.o. si s projektom prizadeva spodbuditi varčnejšo in učinkovitejšo rabo električne energije v Sloveniji. V ta namen je bila vzpostavljena tudi spletna aplikacija http://prihranki.uresnicujmo.si, ki vključuje ukrepe za večjo energetsko učinkovitost rabe gospodinjskih aparatov, in spletna stran http://www.uresnicujmo.si.


Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo!

Projekt izvaja:

  • sponsors
© 2011 - 2016 SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, d. o. o.